Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 27.05.21 19:57
Marko1980 je napisao/la:
Trebalo bi ih pitati prije nego prihvate narudžbu da potvrde da će zaista poslati duhan budući da u poštarini za zonu 3 u kojoj je HR već piše "no tobacco products". Da ne bi samo izbacili duhane i bez pitanja poslali par kutija šibica, čistaće i filtere uz poštarinu od 17.96 EUR !!!
Marko, ne diži paniku bez veze! To sa poštarinom stoji na njihovoj stranici već neko vrijeme, samo nisi do danas obraćao pažnju. Stvarno, mislim....
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Marko1980, Slajs, Vortimejovrh and PerB like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Definitivno nije zezancija, dakle što se duhana tiče, prema nama su skroz zatvorili pipu!
Marko1980 and Polerouter like this post
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 02.06.21 20:05
Zatvorili su pipu ta sve ne samo za duvan tj ništa ne šalju u EU pa ni šibice
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 02.06.21 23:08
PerB je napisao/la:
Zatvorili su pipu ta sve ne samo za duvan tj ništa ne šalju u EU pa ni šibice
Istina! Nevjerojatno! Ne znam što je njima, ostali uobičajeno šalju lule i dodatke! Očito je da se usmjeravaju prema domaćima i Amerima.
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 17.08.21 10:37
Ne znam jel vam novost ili nije, ali ja upravo napravio narudžbu bez ikakvog problema.
v.milan and Vortimejovrh like this post
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 17.08.21 11:15
Zaboravio sam napomenuti da su promjeili kurirsku službu. Umjesto DHL-a sada je LogoiX i skuplja je za nešto sitno. Uspoređivao sam sa mojim prethodnim narudžbama, radi se o cca 1€ razlike.
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 751 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 17.08.21 11:33
Ali i dalje pise da ne salju!?
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 17.08.21 11:59
Ne piše, osim da zemlje koje nisu u EU plaćaju svoje carine i poreze.
Vortimejovrh Hladan dim
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 17.08.21 12:10
Kako bi ti onda protumacio ovo?
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 17.08.21 12:12
Ovo bi te moglo koštati, špedicija za kurirske službe je min 50 kn + PDV (ako te dopadne najjeftiniji špediter, dok HP to naplaćuje 18.50 kn total), uz naravno 25 % poreza, i sve to ako ne vrate pošiljku zbog zabrane uvoza. :-(
EDIT: munjen sam danas, ovo što sam napisao odnosi se na one male pošiljke koje su poslane u HR iz zemalja izvan EU. Posipam se pepelom i nevezano za duhan.
Zadnja promjena: Marko1980; 17.08.21 13:03; ukupno mijenjano 1 put.
Sokreos likes this post
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 17.08.21 12:15
Bumo videli. Za sada mi je naplaćeno sve kao obično. Svakako javim ako bude problema
Vortimejovrh likes this post
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 17.08.21 12:30
[You must be registered and logged in to see this link.], naručio bez i jednog "crvenog" upozorenja na stranici koja su prije blinkala, a ti sebi tumači ovaj moj screen ako te zanima. Nisam išao gledati zone dostave već pokušao napraviti narudžbu, pa ako prođe. Odite na stranicu pogledajte, pokušajte ili što već.. Javit ću svakako ako bude kakvih problema da ne naje.e još netko, ali gotovo sam siguran da će biti u redu, ali ... [You must be registered and logged in to see this link.]
Vortimejovrh likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 17.08.21 12:37
Langsam, dečki, langsam....sve pet, ako je tako.
I ja sam napravio narudžbu, ništa nije "blinkalo" prilikom narudžbe, došao sam do plaćanja, no sačekati ćemo vidjeti i čuti kako je [You must be registered and logged in to see this link.] prošao. Trebalo bi biti sve po P.S.-u, kao i ranije.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Sokreos and Vortimejovrh like this post
Vortimejovrh Hladan dim
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 17.08.21 13:13
Evo sjedim i čekam...
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 18.08.21 8:41
Izgleda da ipak DHL radi po ovome. Ekspeditivni su
bayro, Marko1980, Polerouter and Vortimejovrh like this post
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 18.08.21 10:30
Ako ti je pošiljka jutros u Neumünsteru, znači da je sutra kod tebe u Esseg varošu!
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 18.08.21 10:48
😆😆 baš ovako brzo nije išlo ni prije, svaka čast. Još ćemo vidjeti naš HP. Ovi moji poštari uvijek osvijetle obraz firmi dok im nisam napravio sranje, sad me nazovu i pitaju jel sam kod kuće, imaju paket za mene.
Marko1980 and Vortimejovrh like this post
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 18.08.21 10:55
Sokreos je napisao/la:
😆😆 baš ovako brzo nije išlo ni prije, svaka čast. Još ćemo vidjeti naš HP. Ovi moji poštari uvijek osvijetle obraz firmi dok im nisam napravio sranje, sad me nazovu i pitaju jel sam kod kuće, imaju paket za mene.
To je sasvim u redu. Ja sam svojega našao u lokalnoj birtiji (nešto a la "Nehaj") kako natenane pije pivkana i ispunjava obavijesti o uručenju pošiljke, pa je bilo kravala velikog.
No, to ti sada dostavlja HP-express i nema vraćanja u bazu dok sve nisu dostavili, pa i do 21,00, nema labavo, DHL ih je žestoko stisnuo.
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 18.08.21 11:14
😆 uh, baš neugodno, a ovi kod mene krenu ujutro sa pripremljenim ceduljicama i samo svakome ubace u sandučić da je bio pokušaj dostave i na odlasku svirne da me obavijesti da je bio 😆 ...do jednom...
bayro, Marko1980 and Vortimejovrh like this post
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 19.08.21 18:07
[You must be registered and logged in to see this link.] vidim da ti je pošiljka prošla carinu i upućena prema unutrašnjem prometu, dakle sutra je kod tebe!
Na carini se zadržala ciglih dvadeset sekundi!
Sokreos likes this post
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 19.08.21 18:17
😆 nisam želio dosađivati, rek'o sutra ću kad stigne. Eto društvo znate sve, led je probijen.
bayro and v.milan like this post
Slajs Oblak dima
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 19.08.21 18:26
Očito su ovim novim pošiljateljem, koji nije DHL, uspijeli postići to da i dalje šalju prema zamljama EU. Ne znam zbog čega to nisu učinili ranije, ako su već željeli ostati na tržištu EU-a, pa na taj način zaobišli obavijest o tome da više na šalju u zemlje EU-a. Ako su to mogli učiniti oni, onda vjerujem da može učiniti i Dan Tobacco koji je poput njih prestao slati prema nama. Sad treba vidjeti što će ovi iz Dan Tobacca smisliti!
Sokreos likes this post
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 19.08.21 18:27
Sokreos je napisao/la:
😆 nisam želio dosađivati, rek'o sutra ću kad stigne. Eto društvo znate sve, led je probijen.
Nema dosađivanja, to su bitne i odlične informacije! Dakle kod Belog odela sve po starom!
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: Esterval´s Pipe House 19.08.21 18:47
Slajs je napisao/la:
Ne znam zbog čega to nisu učinili ranije,
Očito je bio dobar potez "zdrmati" ljude da nepotreno naruče više.