Broj postova : 4 Join date : 11.01.2024 Age : 34 Lokacija : ZG
Naslov: Gdje držite lule? 16.01.24 11:41
Pozdrav svima, novajlija lulaš ovdje.
Pročitao sam forum uzduž i poprijeko, našao puno korisnik savjeta, hvala svima koji zdušno opisuju sve blagodati pućkanja lula.
Malo uvertire - bivši sam pušač cigareta (ima više od 10 godina da sam se ostavio toga), ali sam u svijet lula ušao više iz fore/hobija nego što osjetim ikakvu potrebu za nikotinom i inim stvarima, a to će tako i ostati. Dim cigareta i ne daj Bože pušenje istih mi se poprilično gadi.
Dakle klasika, trenutno pušim samo aromatizirane duhane, uzeo sam Original Choice kako bih upušio Vauenovu lulu i za sad mi se zbilja sviđa sve vezano uz lulu, od pušenja, do room note-a koji duhan ostavlja, te naravno temeljitog čišćenja.
Kod mene će se pušiti eventualno dva puta tjedno, a dok je ovako hladno isključivo u unutarnjim prostorima.
Kako nisam ni sam pušač, a nitko u kući ne danfa, onda bilo kakav miris koji ostaje nakon pušenja u sobi (imam sobu isključivo za to) je no-go, bez obzira što je miris ugodan.
Dobrano proluftam prostoriju nakon seanse, ali naravno, lula ostaje u tom prostoru (temeljito počišćena poštujući formiranje cake-a), te ona trenutno širi miris MacBarena i nakon pušenja.
I odatle mi proizlazi pitanje koje nisam uspio iskopati čitajući forum, u čemu držite lulu dok odmara od pušenja?
Ja sam trenutno u procesu nabavke šire aparature za lulu, imam naravno osnovne stvari poput tampera, filtera, čistača i mikrofibre u kojoj je lula došla. Dolazi mi držač za lulu da je imam gdje odložiti dok se puši i dok odmara, a kad je pustim da dovoljno odmori, stavljam je u tu mikrofibru da ne "širi mirs po prostoriji".
Futrolu nemam jer se lula ne planira iznositi dalje od kuće, ali bih razmotrio kupovinu ako ju je iz nekog razloga bolje držati u futroli nego u mikrofibri?
Možda nekakav drveni ormarić ali za tipa 3 lule bi došao u obzir također.
Nikša, PurgerVž and Borut like this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1390 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Gdje držite lule? 16.01.24 11:45
Dobro došao na forum 😁
Pajper likes this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Gdje držite lule? 16.01.24 11:47
Dobrodošao! Ja lule držim u zatvorenoj polici. Cijela polica je za lule, duhane i sl. Pošto se zatvara miris se ne širi po sobi. Bolje je imati neku komodu, ormarić i sl. gdje lule mogu biti u prostoru u kome mogu "disati". Ako držiš u vrećici u kojoj je došla to nije baš idealno. Imaj na umu da aromatici, kao što je Original choice, imaju jači miris nego duhani bez dodanih aroma pa će i lule u kojima se mahom puše aromatici imati jači miris.
Pajper likes this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Gdje držite lule? 16.01.24 12:37
drži lulu negdje na otvorenom da se može luftati gdje ti nece smetati miris. vjerojatno ti puno više smrdi ako je držiš u nekoj vrećici
Pajper likes this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Gdje držite lule? 17.01.24 12:33
U pušioni, u otvorenom ormaru nasuprot malog prozora koji je često otvoren na kip...ako imaš prozor u "svojoj sobi" nećeš sigurno imati neželjene mirise, bar je kod mene tak. 😁
Sokreos, v.milan, Nikša, Saymoran, Pajper and Asterix like this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Gdje držite lule? 17.01.24 17:41
Optimalno je na stalku za lule.. koji upravo tome služi...
Sokreos, Slajs and Pajper like this post
Pajper Prva lula
Broj postova : 4 Join date : 11.01.2024 Age : 34 Lokacija : ZG
Naslov: Re: Gdje držite lule? 17.01.24 19:43
Hvala vam na dobrodošlici, ljudi, još bolje vas našao, i hvala na odgovorima.
Da, mislim da će lula za sad živjeti na stalku, na stolu, uz otvoreni prozor.
Ako ustrajem u hobiju, svakako se nadam imati ovakvu jednu skalameriju kao @PurgerVž jednog dana. A do tad će moja lula samovati.
Dao sam si truda za sad, pa duhane pospremio po teglicama, i ima to sve svoje mjesto na radnom stolu za kojim se i koristi.
Nikša and PurgerVž like this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Gdje držite lule? 17.01.24 20:13
Otkad imam skalameriju samo mi žena samuje.. 😂
Sokreos, Nikša and Pajper like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Gdje držite lule? 18.01.24 9:18
@Pajper , da te u startu ne zatrpamo hrpom informacija, sve će doći na svoje mjesto.
Za početak, bitno je da se lula zrači u pauzama između pušenja, dakle nikako s njom u ladicu. Sve ostalo su nijanse.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Nikša and Pajper like this post
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit