| Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom | |
|
+13Suspiria kamarad igorrr gizmo Matko sinus Marin Split --muki-- imnik ssekir75 Antiša Davorin bayro dean 17 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 09.04.08 11:03 | |
| Da, da, to je kao neki obred inicijacije...Prvo moraju svaki po recimo dvadeset lula počistiti i to da se sjaje, a onda mogu pristupiti tajnim znanjima izrade lula! | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 15.04.08 17:35 | |
| Ima 96%tnog alkohola u Kemoboji za 136 kn, upravo kupio litru | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 15.04.08 18:14 | |
| Čiji mladiću? Badelov? Inače ja sam uspio u Dioni ubosti zadnju litru za Davorina, po nešto višoj cijeni, 139 kuna... | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 15.04.08 18:18 | |
| U svakom slučaju, Kemopboja u Maksimirskoj ima zaliha toga koliko hoces, tak ak netko treba.. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 15.04.08 18:53 | |
| Ja nemam te probleme, Prijatelj Bayro me je spasil.... :-))) Inače našao sam i originalni članak o čišćenju lula s solju i spominje se samo čisti alkohol. Voda sam smeta ( kod vina pogotovo. | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 25.05.10 14:37 | |
| Evo kako to izgleda nakon godine dana pušenja: | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 25.05.10 21:13 | |
| jooj, jos si i dobar sta sam sve vido prilikom ciscenja. naravno, to su bile lule sa buvljaka a ne lule koje koristi neko ko zna znanje | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 25.05.10 21:53 | |
| Jednom godišnje je sasvim dovoljno čistiti ovom tehnikom čišćenja. Ne treba pretjerivati. Miješalo se doista puno vrsta duhana tako da je to razlog crnila... | |
|
| |
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 25.05.10 22:07 | |
| Antiša, zanima me koliko je vremena prošlo od kad si nakapao alkohol u sol, pa do kad si fotografirao? Sat, dva, dan? _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Antiša Oblak dima
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 25.05.10 22:08 | |
| Oko trideset sati. Zašto? | |
|
| |
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 25.05.10 22:20 | |
| Tako nekako sam i mislio. Bogami, dobro je sol potamnila, ali s obzirom da je u pitanju trideset sati, i nije tako dramatično. Podsjetio si me da i ja sličnu "operaciju" moram napraviti ovaj vikend! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 25.05.10 22:31 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 25.05.10 22:52 | |
| Ja ih nekoliko koje stalno "derem" jednostavno moram, postale su već gorke, nešto od toga što sam u nekima pušio različite duhane, a u drugima latakijske mješavine. Mislim, nisu gorke, ali kad svoje duhane pušim u lulama koji nisu tako često u rotaciji jednostavno vidim da to nije to! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Antiša Oblak dima
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 26.05.10 10:13 | |
| Prije sam solio dva puta, ali drugi put bi sol jedva malo potamnila pa sam zaključio da nema potrebe natapati lulu alkoholom dva puta. Ovih šest je konstantno u rotaciji tako da je soljenje jednom godišnje - obavezno! | |
|
| |
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 26.05.10 10:43 | |
| Da, da, to se mora. Ako su stalno u rotaciji, onda možda čak i dva puta godišnje. I naravno - ostaviti ih dva dana kasnije da se dobro osuše! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 05.09.10 16:01 | |
| Danas sam dovrsio ciscenje jedne grupe lula. Dve lule su bile nakon nepuna 24h sa toliko tamne soli da me je to podsetilo na Antisinu fotku. U njima se stvarno svasta pusilo, prave prostitutke. | |
|
| |
--muki-- Pipe maker / Moderator
Broj postova : 769 Join date : 16.06.2010 Age : 49 Lokacija : osijek, HR
| |
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 20.10.11 9:53 | |
| Upravo zavrsija tretman na izraelki, bila je usoljena 12 sati , nakon ciscenja odmarala je jos jedan dan... Izgleda skroz lipo tako da iden isprobat da li je tako lipo i pusit U glavnom dobra tehnika, uz malo paznje mislin da se ne moze nista lose desit luli... | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 20.10.11 14:01 | |
| pazi samo da alkohol ne padne na polirane površine.... | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 25.10.11 14:36 | |
| - Davorin je napisao/la:
- pazi samo da alkohol ne padne na polirane površine....
Jesan, pazija san, mada mi se par puta prelilo preko glave lule ali nista strasno, odma sa brisa sa maramicon i sve je ispalo ok, odlicna tehnika, taman lipo osvijezi lulu | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 23.09.12 21:33 | |
| Pitanje za iskusnije. Imam dvije ,tri lule kojima bi trebao tretman sa soli i alkoholom.Ali trebalo bi njima skinuti i malo cakea.Dali pročistiti sa reamerom prije ili poslije tretmana kad se osuše? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 23.09.12 21:37 | |
| mislim da je u svakom slucaju puno bolje i logicnije to uciniti poslije tretmana. sol i alkohol ce vrlo vjerojatno jedan dio (ili cijeli) cakea "izgristi" pa poslije samo "finishiraj" ostatak. |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 23.09.12 21:46 | |
| ja prvo skinem s reamerom visak cake-a, pa onda solim i alkoholiziram. ako radiš obratno, postoji rizik da ti lula još uvik bude "kontaminirana" starim okusom, koji je prodra dublje u cake, pa čak i samo drvo. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 23.09.12 21:53 | |
| da, stoji i ovo ali je po meni puno veca opasnost da se ostane bez cakea nakon tretmana ako ga se "skrese" ranije. meni su ionako sve lule bivale "izgrizene" do drveta nakon tretmana tako da nemam osobnog iskustva s ovim a i nekako mi je zanimljivo uvijek ispocetka raditi cake. no, ja sam cudak, i to svi znaju! |
|
| |
gizmo Prva lula
Broj postova : 67 Join date : 13.12.2014 Age : 39 Lokacija : zagreb
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom | |
| |
|
| |
| Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom | |