| Izrada lula | |
|
+16LenkoSmrk BSmatic Marin Split ibublic Brka Damir G.S.Patton --muki-- amaru MOVESHAKER savate milo bayro ssekir75 imnik Davorin 20 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
--muki-- Pipe maker / Moderator
Broj postova : 769 Join date : 16.06.2010 Age : 49 Lokacija : osijek, HR
| |
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 19.07.10 7:26 | |
| | |
|
| |
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
| Naslov: Re: Izrada lula 19.07.10 8:19 | |
| ODLIČNO!!!!!
btw. uopće mi se ne čini "previsoka" - ono što si prigovarao na dubinu žarnice... ... bez kore bila bi to samo obična lula | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 19.07.10 8:32 | |
| ... hvala... izgleda dosta lijepo balansirano ali je "in total" mrcina ... eh - bez kore bih mogao ici na neki drugi oblik i imao bih "birdseye" na vrhu nesto poput ove od D.Wagner-a (recimo).... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izrada lula 19.07.10 13:37 | |
| |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Izrada lula 19.07.10 15:00 | |
| muki, mogu da ti kazem da je ovo sto si uradio bar meni lepse nego wangnerova koju si postavio. | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Izrada lula 19.07.10 15:27 | |
| | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Izrada lula 19.07.10 15:41 | |
| Dobro je, samo još malo žičanu kefu u ruke i skini višak na platou.... | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 19.07.10 17:05 | |
| | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Izrada lula 19.07.10 21:28 | |
| Prekrasno! Cini se kako se lulorezbarska scena u hrvata siri, i to u dobrome smjeru! Jer ovaj uradak nasega Mukija nije samo lula, vec je jedno umjetnicko djelo. Svaka cast! | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 20.07.10 0:03 | |
| uhhh - polako - oblik je jedno a kompletna lula je sasvim nesto drugo...
kad smo kod toga ... Davorine - help!!!
danas sam nakon gradacije 400 (koja mi se cinila sasvim fino odradjena) stavio prvi sloj crnog bajca.... bajc je bio u tankom sloju i lijepo se upio i osusio (obzirom da je lula bila topla nakon zagrijavanja)... danas navecer sam poceo brusiti i vidim da je bajc dosta nejednako upio i da je lula prilicno sarena (nije sigurno do brusenja nego do strukture drveta i/ili necega drugoga)... sumnjam da je problem bio neravnomjerno ili nedovoljno zagrijavanje lule (zagrijavao sa vrucim zrakom iz pistolja)....isplivale su i neke nepravilnosti nastale prilikom brusenja (to cu otkloniti i ne sekira me)... sutra u toku dana budem izbrusio gotov sve van sto sam nanio (vec je gotovo sve i izbruseno i ostala je samo na nekim mjestima lijepa venatura drveta - na nekima je gotovo i nema jer nije dovoljno upio bajc imam osjecaj)..... prebrisao sam lulu alkoholom nekoliko puta da pocistim smece od brusenja i vidim sto je raditi dalje.... da li da idem ponovo bajcanje sa crnim bajcom ali ovoga puta da bolje zagrijem lulu - recimo u mikrovalnoj....??? (moram naglasiti da cu nanijeti sam taj crni bajc da istaknem venaturu i to je to - nakon toga sam planirao ici na poliranje i carnaubu - nemam zutog bajca i necu ga imati jos neko vrijeme) - misljenje??? savjet???
sutra postam slike kad je obrusim do kraja ...
| |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 20.07.10 9:51 | |
| idemo redom... koji si bajc koristio? Vrijes je jako tvrdo drvo i zatvorene strukture, pa se bajcevi ne upijaju baš jednoliko. Zato postoje posebni bajcevi za tvrda drva... Sigurno nije problem u zagrijavanju, nego u nejednolikom nanošenju bajca. Nikako mikrovalna, ona služi ( ako treba ) za stabilizaciju drveta, za zagrijavanje kod bajcanja grijala bi nejednoliko.... Pa crni bajc se nanosi da se istakne ventura drveta, i sav ostali dio se pobrusi ( makar 400 brušenje je pregrubo za finalnu obradu ). U stvari iz posta i ne vidim u čemu je problem.... normalni put izrade lule.... | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 20.07.10 10:22 | |
| koristio Nigrosin crni vodeni bajc za klavire... (nije toksican)... o.k. necu mikrovalnu... pobrusio sam danas gotovo sve - skoro do originalne boje drveta (postam slike skoro) ... da, cilj mi je samo istaknuti venaturu, nista drugo... samo da se godovi malo jace vide prije nego nanesem tripoli i iza toga carnaubu.... o.k. - idem jos jednom danas sa bajcom i iza toga izvlacim brusenjem na gradaciju 600 (danas je radjeno do gradacije 400 - nisam mislio stati na ovoj gradaciji nego ici barem do 800 prije nego stavim tripoli).... Davorine - hvala... nejednako mi je ispalo sa ovim prvim bajcom pa sam malo digao paniku... | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 20.07.10 10:30 | |
| Pa vjerovatno taj bajc nije najsretnije rješenje za vrijes..... ako nisu uspjeli naglasiti godove, znači da ne prodire dovoljno duboko u drvo.... | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 20.07.10 10:37 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 20.07.10 11:11 | |
| Da nije baš bajc preduboko ušao, probaj ponoviti postupak. Istina poslije tripolija i carnube biti će puno bolje vidljiva ventura. Uz put nije ni komad s nekom baš vrhunskim šarama, ( ali sasvim prihvatljivima ) tako da neke posebne efekte na venturi i ne možeš očekivati ako je nema.... | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 20.07.10 11:20 | |
| jasno mi je - gledam ga i nisam nesto sretan sa sarama... mozda bi bilo bolje da sam poslusao moju dragu i ostavio ga u prirodnoj boji a ne izvlacio venaturu koju nema bas pretjerano lijepu.... ah, sto je tu je radimo dalje po planu hvala.. | |
|
| |
| |
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 22.07.10 10:34 | |
| stavio zadnji bajc boje palisandera... lulica je sada smedja sa istaknutom venaturom... tako cu je i ostaviti - jos samo poliranje i carnauba.... yeees... | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 22.07.10 11:09 | |
| Ne znam zašto baš toliko inzistiraš na bajcanju... recimo P. Matzhold nikada svoje lule na bajca, a odlične su..... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izrada lula 22.07.10 11:29 | |
| ja bi rekao da ih prođe sa nekim crvenim da naglasi grain... tzv. grain staining ili bajcananje jednom-dvaput da venatura upije (iskoci) bajc,brusenje pa poliranje Uploaded with ImageShack.us |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 22.07.10 11:58 | |
| ne znam... mislio sam da mi treba barem minimum bajca (bilo kojeg) da samo mrvicu izbaci grain... sljedecu koju cu raditi vjerojatno uopce necu ici na bajc nego samo cisto poliranje i carnauba - zelja moje bolje polovice (tako cu ujedno direktno isprobati sto mi se vise svidja)...
pitanje: kako se mogu dobiti tako ostre i jasne linije venature drveta kao na prethodonoj slici koju je postao Yankee... da li je to zbog vrste bajca (alkoholni u odnosu na vodeni)... ???? ili zbog necega drugoga... primjetio sam da je kod nekih venatura jasno i lijepo vidljiva pa zato pitam..... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izrada lula 22.07.10 12:04 | |
| To ti je zbog vrijesa kojeg samo rijetki imaju, ne mozes iz zabusene klocne ocekivati straight grain,,, |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula 22.07.10 12:05 | |
| Mislim da sam na stranici pročitao da uopće ne bajca lule. Ventura ( ako je jasna i naglašane, tj ako je komad takav ) sama iskoči poslije tripolija i nekoliko slojeva caranube, naravno uz obvezatno zagrijavanje..... dakle još jedno.... ako je komad drveta takav da pokazuje venturu ona će se vidjeti.... ako je nama ni 10 kg bajca neće pomoći. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izrada lula 22.07.10 12:11 | |
| morao sam odmah na njegovu stranicu....kaze: "Moj finish. Koristim boje u rasponu od smeđe do narancaste pa carnauba itd. Zbog prirode vrijesa neke lule budu svijetlije neke tamnije" http://www.matzhold-peter.at/philosophy.htm |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Izrada lula | |
| |
|
| |
| Izrada lula | |
|