| (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 21.01.08 22:52 | |
| Da nebi išli offtopic više, ovdje možemo usporediti našu (ne)kulturu sa drugim zemljama. Naima na filmskoj akdemiji u Pragu gotovo svaki profesor puši lulu, asistenti ne, vjerovatno hijerajhiski poredak. Tamo su me lule i pocele ozbiljnije zanimati. Imaju jedno 5-6 dobro oskrbljenih ducana sa svim manje vise brendovima. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 21.01.08 23:08 | |
| Hm, u lijepoj našoj, a pogotovo u provincijalnom gradu kao što je Osijek pušenje lule je nešto što se možda viđa na filmu (Gospodari prstenova i slično), a u javnost izaći sa lulom je nešto strašno. Imam 28 godina i u nekoliko navrata sam pokušao pušiti lulu u javnosti. Dakle debakl čisti - pogledi, komentari tipa vidi djedice, preserava se i slično. Nikada nisam pušio zbog toga da bih nekoga zadivio ili nešto tako, već iz svog užitka. To ide tako daleko da me i u jednom tobacco shopu u Osijeku prodavačica bijelo gleda kad poželim pogledati jednu od pet lula ili kupiti jedan od četiri duhana. Uglavnom žalosno, jako žalosno. Da hodam po gradu sa deset cigareta u ustima nitko ne bi obraćao pažnju a kad vide lulu sablažnjavaju se uz komentar pa to samo djedice puše. Inače me ti komentari ne diraju baš jer ne obraćam pažnju previše ali ipak neka nelagoda je prisutna. Shvatio sam da kultura pušenja lule i cigara u Osijeku ne postoji. S cigaretama je stvar naravno sasvim drukčija. |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 21.01.08 23:10 | |
| U Pragu je sasvim normalno vidjeti mladica kako pusi lulu. Ja ima isti probelm, imam skoro 30 a lice 20 godisnjaka tak da se stvar multiplicira dodatno | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 21.01.08 23:13 | |
| Ja znam za onaj Baker Street u Celetnoj, imaju stvarno vrhunski izbor lula, od Mastro de Papaja (kako je Kruno napisao), preko Petersonki do Dunhillica. No, izbor duhana im baš nije - barem u Celetnoj, nešto posebno. Nešto Mac Barena, Amphore i Petersonovih sirupa. Spremam se u Prag opet na proljeće, pa ćeš mi dati (ako se sjetiš) adrese i drugih dućana. | |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 21.01.08 23:15 | |
| Nekaj sam procital na njihovom forumu da kane uvesti Esoterica Tobacciana koji navodno imaju neke od najboljih svjetskih duhana | |
|
| |
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 21.01.08 23:41 | |
| Kruno, nemoj se zbog toga uopće brinuti. Dok psi laju, karavan prolazi. Znam da se osjećaš kao bijela vrana, ali to nije tvoj problem, nego njihov. Vjerujem da te blijedo gledaju, no ipak je pušenje lule tvoj izbor i sa vremenom ćeš već negdje u Kapucinskoj vidjeti kako ti u susret ide netko sa lulom. A ako neko želi staviti cigaretu u dupe i puštati dimne znakove, to je njegov problem, zar ne? Ipak živimo na brdovitom (u tvom slučaju ravničarskom) Balkanu. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 21.01.08 23:59 | |
| Ma kao što rekoh već, ne obazirem se previše na druge. Inače sam jedan od onih koji se ne voli eksponirati u javnosti s bilo čime. Igrač iz sjene. Volim promatrati (ne i komentirati) ali ne i biti promatran. I tako u zadnje vrijeme u luli uživam gotovo isključivo u svom toplom domu u društvu moje zaručnice koja jedina u potpunosti razumije i podržava moju strast prema lulama. Iako ću i to morati smanjiti malo jer bebač je na putu pa ipak nije baš uredu da često dimim u njihovoj blizini. No dolaze i topliji dani pa uvijek ostaje dvorište. :-) E da, bilo bi lijepo vidjeti da mi u Kapucinskoj (kojom inaće prolazim svaki dan jer radim u neposrednoj blizini) u susret naiđe lulaš. To još nisam doživio. :-) |
|
| |
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 0:00 | |
| Budeš. Festina lente. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 0:04 | |
| Nadam se jer: Onia predara rara. |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 0:31 | |
| Ja se isto nevolim eksponirati, ali me se cuje.Ak nikak drukcije bum kroz guzicu progovoril ak mislim da sam u pravu | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 0:43 | |
| Nego što si studirao na filmskoj akademiji u Pragu? Ako se smije znati |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 0:46 | |
| Fotografiju, animaciju i film. Ali samo godinu dana, a onda su mi sredstva presusila. Jer kad studiras na Engleskom onda moras placati. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 1:33 | |
| O nice, čini se da imamo još nekih zajedničkih tema osim lule |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 1:47 | |
| Hehe, da i sa janimirom takodjer | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 19:11 | |
| Nešto čudno je u zraku! :-) Evo maloprije me zvao kolega s kojim sam studirao i kaže mi da je kupio svoju prvu lulu i duhan, pa molio da mu objasnim početničke savijete! Nemoš vjerovati još jedna spašena duša :-) Naravno rekao sam da se svakako prijavi na ovaj forum. Eto nadam se da ćemo uskoro imati još jednog člana. Hehe zanimljivo kako sam još jučer kukako kako je lakše dobiti na lotu nego upoznati lulaša u Osijeku. :-)
Ipak ima nade! |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 19:37 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 19:40 | |
| Valjda će nas se barem pedesetak skupiti na forumu. Ne vjerujem da nema pedeset ljudi u hrvatskoj koji puše lulu. |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 19:41 | |
| Ma ima, ali pitanje je koliko ih ima internetski elokventno | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 20:48 | |
| Ma mislim da ima i takvih Moraš nažicati reklamu na monitoru.hr |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 20:57 | |
| Heh a kak da to napravim? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 23:40 | |
| Pošalješ im neki dopis jesu za suradnju |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 23:48 | |
| kaj da velim, mi smo neprofitabilni forum sa 12 clanova, od toga 6 aktivnih, oglasite nas | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 23:50 | |
| Heheheeeehehe Čuj nikada se ne zna. Možda upali ) Znaš da su danas neprofitabilne i ine.. udruge u modi |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 22.01.08 23:51 | |
| Ak nas ne oglase, štrajkacemo nepušenjem | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 23.01.08 1:54 | |
| evo moram se malo osvrnuti na ovu kulturu daleko smo jos od evropskih zemalja ali u zgb. moram priznati to se naveliko mijenja . Lulu iskljucivo pusim u lokalnim bircevima jer doma smeta mojim ukucanima .Primjetio sam da su ljudi potpuno zanemarili mene sa lulom sto prijasnjih godina nije bio slucaj.Uvjek je bilo poluglasnih dobacivanja i sl.Tako da sve u svemu sam vrlo ugodno iznenagen. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj | |
| |
|
| |
| (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj | |
|