| (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 06.02.08 23:50 | |
| Evo kak to izgleda kod čeha..obratite pozornost na broj članova, mada ih je online trenutno kao nas [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 06.02.08 23:54 | |
| Ma ajd samo ih je jedno 50puta više nego nas Mora da su neka velika nacija :geek: |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 8:05 | |
| Djeca mi uvijek govore: Kad ćeš tata ponovo zapaliti lulu? Jako im se sviđa miris. Dugo sam bio strastven pušač cigareta a tek zadnjih dvije godine pušim lulu. I sad često zapalim cigaretu ali mi je uvijek žao jer je i okus i miris daleko bolji kad se puši lula. Pravo uživanje u duhanu a i manje se truješ. Jednom sam u jednoj knjizi o lulama pročitao da ako već morate pušiti onda pušite ono što je manje štetno a to je svakako lula. I još jedna stvar.Pušenje cigareta je puno skuplje. Evo i dokaza. Najbolje cigarete koštaju skoro 30 kuna a izvrsni duhani za lulu maksimalno 150 kuna. Ako jednu limenku trošim skoro dva tri tjedna lako je izračunati da je to samo nešto malo više od jedne šteke recimo loših cigareta npr. Largo. Upoznajući sve vas preko ovog foruma sve mi je više neugodno zapaliti i jednu jedinu cigaretu. Hvala dečki. A mlađima samo jedan savjet. Budite svoji! Ne sramite se lule. Lula je i prijatelj i strast. Ako nas bude više promijenit ćemo i kulturu pušenja. Kroz ovu korizmu evo odlučujem da više neću palit cigarete nego samo i jedino lulu. |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 11:27 | |
| E moj fijumanski prijatelju, ja o tome stalno laprdam na ovom forumu. Kad ovi naši klinci gorke suze liju da im je duhan preskup, pa da je to svinjarija da "Davidoff" košta oko 100 krzna, ja im dokazujem da je to pet kutija "Marlbora" smrdljivog, što pravi odlikaš spraši za dva dana, a Davidoff traje najmanje tjedan dana, ako ne i dulje... No ne možeš ti to njima dokazati, pa skupo, pa ne valja... Priuštio bi im ja jedan "Ekstra lulaš" ili "Banatsku ružu"... pa bi više cijenili ovo što imaju! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 11:31 | |
| Btw. u Frankopanskoj ima Davidoffov flake..100g=106kn.Goga kaže da ga ti nisi fumao? |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 11:32 | |
| Problem je samo u tome što je početni ulog u lule relativno velik, ali je poslije puno jeftinije. Početni ulog je velik zbog toga što bi se lula morala sušiti 48 sati, a to znači da bi trebalo imati najmanje četiri lule u kolekciji. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 11:34 | |
| Idealno bi bilo imati 365 (za svaki dan po jedna). |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 13:45 | |
| Sve zavisi koliko lula pusis. Ali ja i dalje tvrdim da Davidoff ne vrijedi 100 kn. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 14:41 | |
| |
|
| |
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 14:59 | |
| Ne Krešo, taj Davidoff flake nisam pušio, budem ga u subotu probao. A ovo cendranje o cijenama, pa to je očaj jedan... A što se tiče broja lula koje pristojan pušač mora imati - moj stav je poznat: "Priznajem samo sud svoje Partije - znači NIKAD DOSTA!" | |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 16:11 | |
| Vazno da bayro ne visi u Frankopanskoj | |
|
| |
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 18:31 | |
| Nemoj da ti tata Bajro lijanu pokaže, pa da malo visiš! | |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 18:32 | |
| Sve bumo ti izgladili na | |
|
| |
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.02.08 18:33 | |
| Aha, mljac! | |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 09.03.08 17:15 | |
| Bilo bi dobro da nam dragi susjedi napišu malo iz prve ruke kak je situacija kod njih | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.05.08 9:42 | |
| U stara vremena - negdje pred 25 godina - nije bilo zabrana pušenja. Tako smo lijepo na Filozofskom faksu mogli bez problema kaditi za vrijeme predavanja, sve zato jer je i prof pušio kao Turčin. Doduše, trudio sam se ne razveseljavati kolegice i kolege nekom jačom latakiom, već sam se držao Clana ili Borkuma. Sve skupa, po današnjim mjerilima, vrlo politički nekorektno |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.05.08 9:43 | |
| |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.05.08 10:06 | |
| Slična priča, Pušio sam lulu na sastancima kolegija u Končaru. (osamdesetih) Nas jedno petnajstak u maloj sali, večina dimi cigarete a ja zapalio lulu. Ubrzo je kolegiji završio jer se nismo više vidjeli.... | |
|
| |
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.05.08 12:41 | |
| Naravno da me nepušački fašizam smeta i to jako, jer ispada da je pušenje krivo za sve nevolje ovog svijeta, no s druge strane razumijem i one kojima duhanski dim smeta. No, gledam Austrijance koji su taj problem pušenja na javnim mjestima riješili vrlo razumno i nitko nije nikakvu paniku dizao. Postoje prostorije za pušače i prostorije za nepušače (ili čak katovi) i to je strogo fizički odvojeno. No, ako nepušač uđe u "pušački" prostor, nema što grintati i zanovijetati, a isto tako bih pušača u nepušačkom prostoru isklepetao takvom novčanom kaznom da mu to više na pamet ne bi palo. Ista je stvar u Češkoj. Talijani, koji su nacija koja puno puši, kao i Irci, pa i Turci su pak otišli u drugu krajnost, pa su potpuno zabranili pušenje na javnim mjestima, a prema nekim neprovjerenim informacijama (kako kupio, tako i prodao) u Makedoniji se navodno niti na cesti ne smije od nedavno pušiti. To su ekstremi, no nadam se da će se naši vladajući genijalci ipak prikloniti ovom austrijskom "modelu"... | |
|
| |
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.05.08 13:03 | |
| Čisto sumljam što se tiče razumnog modela. Naravno da će klepiti najekstremnije što se može, sjeti se samo 0,0 alkohola, pa će onda mjenjati za par godina. Imam osjećaj da su se neki u vrhu naše vlasti rastali s pameti ( ako su je ikada i imali ) | |
|
| |
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.05.08 13:05 | |
| To je prijatelju moj dragi izgleda u defaultu: ili vlast ili pamet! Jedno s drugim ne ide! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.05.08 13:06 | |
| Filozofi bi rekli: ili vlast ili moral |
|
| |
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.05.08 13:06 | |
| Znači mi nikada nećemo doći do vlasti, šutljiva večina :-((( | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.05.08 13:09 | |
| Na ponudi su tzv. demokratski izbori, gdje ono sto se nudi, nema nikakve veze sa stvarnim sadrzajem. Otprilike, vulgarno, kao da udjes u cvjecarnicu, a unutra na izboru, veliki broj usmrdjenih sireva... |
|
| |
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj 07.05.08 13:10 | |
| U stvari, a da pokrenemo prosvjede pred ministarstvom? Kakve smo sreće odmah bi nas ispendrečili.... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj | |
| |
|
| |
| (Ne)kultura pušenja lula u Hrvatskoj | |
|