| Kakve shapeove lula najvise preferirate? | |
|
+9imnik MOVESHAKER Damir savate dean Antiša Davorin bayro ssekir75 13 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 25.02.10 23:44 | |
| Ovako, kad sam vec zapoceo da krenem prvi. Meni su osobno, sto se tice pusenja (na to sam i mislio), ipak najdraze ravne do maksimalno 1/4 bentice. Napominjem da horn, calabash ili neku drugu vrstu egzotike nisam nikad probao. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 25.02.10 23:52 | |
| U svojoj "kratkoj" pušačkoj karijeri nekako mi je calabash najbolje legao, što po dizajnu, što po tom famoznom "hladnom" dimu kako ga već u lulaškim krugovima nazivaju. Pokrenuo si jako dobar topic... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 0:03 | |
| Razlog je - moja radoznalost. Naime, kad sam poceo pusiti lulu gledao sam samo bentice jer su mi se najvise svidjale vizualno. Tek nakon sto sam kupio par komada sam shvatio da su mi billiardice puno bolje sto se tice pusenja. Bentice su odlicne (kad su dobro izbalansirane) za drzanje u cvaljama, sto ja iz ranije spomenutih razloga nisam u stanju ciniti. |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 1:47 | |
| nekako mi bilijarke bolje leze mada mi je savrsenstvo oblika peterson 999. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 2:01 | |
| I bentice i billardice, ovisno o prilici, raspoloženju, duhanu... Uglavnom klasični oblici, ali mi nisu strane ni freehandice samo ako nisu jako "izvitoperene". Što se tiče calabasha, drag mi je u svim pojavnim oblicima - od "klasičnog" južnoafričkog ili Strambachovog, preko meer calabasha (hvala Keko!), do briara. Iako sam primijetio da mi u zadnje vrijeme nekako više leže billardice, no to je vjerojatno samo prolazna faza. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 3:47 | |
| sve.... ali nekako u zadnje vrijeme (ponovo ) bilijardice | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 11:32 | |
| Preferiram bentice. Jednostavno mi puno bolje leže u ustima i 'bolje' se puše. Od petnaestak lula imam svega tri ravne, a pušim dvije i to zato jer su sjajne (jedna je Petersonka, a druga Raganellica). | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 12:12 | |
| bent billiard, dublin i bulldog _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
| |
|
| |
savate Peče me jezik
Broj postova : 486 Join date : 14.12.2009 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 14:30 | |
| Hmmm, ja volim sve lule!! A shape mi ovisi o raspoloženju, duhanu koji mi se puši, koja je lula "slobodna", dali mi boja lule ide uz mjaicu,..... prije sam mislio da volim više bentice, ali je igrom prilika ispalo da imam više billiardica!! Ustvari, još mi tolko shapeova nedostaje,..... | |
|
| |
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 14:42 | |
| u pravu si! Sve ovisi o raspoloženju, duhanu, dobu dana, situaciji...Zato i ima toliko oblika. Time se stvarno ne opterećujem. Pušim lulu koja mi je taj čas po ćefu. A to što su mi u zadnje vrijeme nekako billardice više po ćefu ne znači da ne volim i bentice, naročito navečer uz čaj i neki dobar film ili knjigu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Damir Peče me jezik
Broj postova : 431 Join date : 28.01.2008 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Frog morton, Night cap, 965, Early morning pipe, Balkan sobranie
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 14:59 | |
| ma da, glavno da je rupa dobro zbušena i da je imaš s čim napunit | |
|
| |
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 18:39 | |
| - Damir je napisao/la:
- ma da, glavno da je rupa dobro zbušena i da je imaš s čim napunit
To si tako napisao da se može primijeniti i na žensku čeljad i na shapeove! Inače ti je avatar za pet - čisti Don Corleone! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
Damir Peče me jezik
Broj postova : 431 Join date : 28.01.2008 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Frog morton, Night cap, 965, Early morning pipe, Balkan sobranie
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 18:48 | |
| - bayro je napisao/la:
- Damir je napisao/la:
- ma da, glavno da je rupa dobro zbušena i da je imaš s čim napunit
To si tako napisao da se može primijeniti i na žensku čeljad i na shapeove! Inače ti je avatar za pet - čisti Don Corleone! znam ja dobro što sam napisao, a vaša mašta....može svašta | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 18:56 | |
| Damir samo podsjeca na to sto ce se dogoditi kad truli Ameri opale ogromne poreze na duhan a nasi uvedu harac pod obavezno. Mislim da cemo se onda svi ceskati. |
|
| |
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 19:16 | |
| Pa kako u zadnje vrijeme na forumu vlada jedna "igra slobodnih asocijacija" (košnice i slično), eto i mene je malo ponijela slobodna asocijacija! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 19:17 | |
| Ponijelo je tebe proljeće |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 19:55 | |
| koje prolječe, vani više vuče ne jesen.... ma kao što napisa Igor i bayro, a Damir poenitirao... svaka lula je dobra... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 20:55 | |
| Što mogu kad sam proljetni tip! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 21:47 | |
| Ja za sada mogu samo vizualno razabrati lule, ali htio bih jednom imati sve od navedenih : Billiard Horn Oliphant Oom Paul Pot Rhodesian Chimney Volcano Zulu Churchwarden Bulldog Poker |
|
| |
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 21:53 | |
| Langsam! Imati ćeš ih sve i to prije nego se nadaš! Neka ti Savate kaže kako to ide! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 21:59 | |
| Ha ha! Da bar! Možda ne prije nego što se nadam, ali sigurno. |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 22:00 | |
| tomi,gde se zuris? zivot je pred tobom, pa i lule | |
|
| |
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 26.02.10 23:09 | |
| - abudimir je napisao/la:
- Preferiram bentice. Jednostavno mi puno bolje leže u ustima i 'bolje' se puše. Od petnaestak lula imam svega tri ravne, a pušim dvije i to zato jer su sjajne (jedna je Petersonka, a druga Raganellica).
čista suprotnost - meni iz bentice dim UVIJEK ide u nos i/ili oči... pa tako posjedujem samo jednu bent (meer) i jednu halfbent (adsorba), sve ostale su billiard (zasad) | |
|
| |
savate Peče me jezik
Broj postova : 486 Join date : 14.12.2009 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? 27.02.10 12:03 | |
| - bayro je napisao/la:
- Neka ti Savate kaže kako to ide!
"Šuti, samo šuti, šuti moj Bayrice sijedi,..." Lule su prekrasna ovisnost!!! jedni od rijetkih predmeta u današnejm ludom svijetu, koji su s jedne strane tolko jednostavni a tolko kompleksni, i vjerujmi, u ovo malo lulaškog staža, mislim da će se moja potraga za savršenom lululom, još duuuuuugoooo duuuuuugoooooo nastaviti Nazdravljam Vam svima sa mog sunčanog balkona uz NavyFlake u DesignBerlin Baltic Amber bentici!!! Život može ponekad stavrno biti prekrasan!!! :-) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kakve shapeove lula najvise preferirate? | |
| |
|
| |
| Kakve shapeove lula najvise preferirate? | |
|