Ja sam to malo prije dovrsio, doduse ne u bentici nego u billiardici ali to je to.
Sad sam, takodjer u billiardicu, utrpao Mocvarnog i cekam da mi se malcice rashladi crni caj. Povremenom dreknem na sinove jer su nemoguce zlocesti i to je to.
savate Peče me jezik
Broj postova : 486 Join date : 14.12.2009 Lokacija : Zagreb
Na pamet mi sada pada samo jedna pijesma, i prekrasan spot!!!
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Ja sam to malo prije dovrsio, doduse ne u bentici nego u billiardici ali to je to.
Sad sam, takodjer u billiardicu, utrpao Mocvarnog i cekam da mi se malcice rashladi crni caj. Povremenom dreknem na sinove jer su nemoguce zlocesti i to je to.
Naravno. Kad se tako gleda - život znade ponekad barem izgledati savršen! Mislim na lulu, ne na klince, njih
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Lula nikada dosta, ja sam bio već uvjeren ( kada sam imao oko 70-ak komada ) da samo došao blizu kraja eksprimentiranja, pa se pojavila puna hornica, koja se u stvari zapanjujuće dobro puši, pa tako dalje..... nema kraja..... lula postaje doživotna ovisnost. ( Slatka ovisnost )
Paprika isto stvara ovisnost, ja naprimjer, vise ne mogu bez fisha, perkelta, cobanca, kobasica, kulena...
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Ulgavnom klasicni oblici (biliardica, bent, dublin, calabash...). Uglavnom koju cu zapaliti ovisi o raspolozenju, duhanu, koja je u trenutku pod rukom , tj koje su spakovane u torbici i slicno...
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
Posto san tek pocea pusit lulu, jako malo san ih proba tako da ni sam neznan sta mi pase Uglavnom, za sad mi bolje pase ravna lula nego bentica... Ima bit da ipak ima nesto u tome da su za pocetnike bolje ravne... Dakle Peterson Donegal mi se trenutno najbolje pusi..Nisan siguran koji je to oblik, nekako mi baca na Pot A najnapetiji mi je oblik onaj Savinelijev 320, podsica na bent bulldoga, a ima skroz okruglu glavu ka balun. Ta mi je vrh.....hebiga jos uvik nemogu stavit slike na forum....
Ne smatram se neupucenim, a skoro iskljucivo posedujem i pusim 'ravne' lule.
Sve je stvar preferencije, ostalo je toliko diskutabilno, da bismo mogli danima da debatujemo i opet bi svako odbranio svoj stav.
Princip je: oblik koji se tebi svidja i dobro dimi, ne stvara ti nevolje, neudobnost i slicno, nego ti pruza zadovoljstvo je NAJBOLJI OBLIK (za tebe). Tacka.
Zadnja promjena: Nunki; 11.10.11 18:21; ukupno mijenjano 1 put.
Ne smatram se bas pocetnikom, a skoro iskljucivo posedujem i pusim 'ravne' lule.
Sve je stvar preferencije, ostalo je toliko diskutabilno, da bismo mogli danima da debatujemo i opet bi svako odbranio svoj stav.
Princip je: oblik koji se tebi svidja i dobro dimi, ne stvara ti nevolje, neudobnost i slicno, nego ti pruza zadovoljstvo je NAJBOLJI OBLIK (za tebe). Tacka.
Slazem se Nunki, u vrijeme kad sam se poceo druziti sa lulama i poceo ih kupovati bentice su bilo JEDINO sto sam gledao jer mi je to poredstavljalo pojam lule. No s vremenom su mi se osobne preferencije promijenile i mislim da cu tesko vise ikada kupiti full bent lulu.
ssekir75 Oblak dima
Preferiram klasične oblike - od jabuke (Apple) do zulu. Od ostalih prihvaćam freehand, dakle, one koje prate strukturu godova. Analne intrudere ne prihvaćam.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
e vidi se da je školovanje Lea dalo dobre rezultate Lula mora biti lule na prvom mjestu, alat za uživanju u duhanskom dimu. Ostavimo po strani lapurlatizam. Ugodna u ruci, pristojnog izgleda i napravljena od drveta ( ili minerala ) od kojega se rade lule, vrijes, meer, morta, vrlo uvjetno maslina, ostali je ... jednostavno krivi lonček...... Oblik je nešto što svatko mora sam ( kroz dugu praksu ) odraditi. Nekome više odgovaraju bentice, nekome ravne, nekome manje..... sve je pitanje s kakvom se ugodno osjećaš dok dimiš duhan.....
Mili moj prijatelju, tvoje su riječi, kako bi rekao vrli dr. Gumbas, čista intelektualna kupka! Nek' svatko puši što mu je volja, osim analnih intrudera! Što se tiče maslinke, ja o njojzi imam dobro mišljenje i rado je pušim, a ne treba ni glinuše zaboraviti! A što se tiče oblika, svi klasični su mi mili i dragi, ovisno o trenutnom raspoloženju!
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd