Nedavno sam naletio na ovaj duhan, pa sam kupio jednu kanticu. Duhan je danski, mjesavina virginije i malo burleya, flake. Kad se pusi polako, oslobadja bogat, slatkasti okus tipican za virginiju, no kad ga povucem malo jace, hoce i ugristi. Gledao sam recenzije na Tobacco Reviewu, uglavnom su dobre ocjene. Molim cijenjeno misljenje, iskustva i ostalo od jos cijenjenijeg pucanstva ovoga foruma!
Jos jedan pozdrav iz dalekoga svijeta!
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 26.12.10 23:18
Nije los, ali nisam ni preterano odusevljen. DOduse popusio sam samo dve lule tog duhana. Mozda mu treba dati drugu sansu.
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 06.09.12 15:23
Meni fantastican duhan koji ce mi biti u redovnoj rotaciji sigurno, mogu ga pusiti cijeli dan pogotovo sada po ljeti. Malo interesantniji okus od MB N°1 i ne grize ni najmanje. Zao mi je sto sam skoro gotov sa limenkom, morat cu ga naruciti ponovo sto prije
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 14.12.12 17:28
upravo pušim lulu ovog, izvrsnog duhana. Marinko, znam da si, ka i ja, ljubitelj latakije, ali ovo je likarija. oduševit će te, siguran sam.
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 15.12.12 17:11
Daleko je ovo od aromatika, ovo je tako fantasticna mjesavina da ne znam zasto nisu sva ljudska nepca to okusila. Evo sline mi cure vec pri razmisljanju na taj duhan
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 18.01.13 19:27
[You must be registered and logged in to see this image.] Hvala Matku na "uzorku" koji zapravo nije uzorak jer mi je dao za 5 lula najmanje i usput ne znan kako izgleda kutija i kakav se miris siri kad se otvori ista...
Evo moran priznat da me prva lula ovog duhana nije ni malo uzbudila ni odusevila, pre ravno... Nesto slicno se desilo i sa drugon, medjutin treca sansa mi je malo probudila osijetila. Prvo sta me odusevilo je da ne ujeda jezik ni malo samo malo peckanje koje dodje bas kao dobar zacin, dakle ugodno peckanje, u stvari prije bi reka gorkasto al fino gorkasto. Drugo sta me odusevilo je to da izvrsno i postojano gori u luli, evo ja ga upravo dimin u DMP brodicu, a svi znamo koliko su robustne Davorinove lule i nije se niti jednom ugasija! Dakle dva pocetna paljenja i to je to dimi vec vise od pola sata, a ostavlja samo fini bijeli pepel.... S obziron da se radi o flake duhanu ja san ga izmrvija prije punjenja i ocito se pokazalo kao odlicno, i naravno napunija san mekano kako i prilici flakeovima, bez obzira sta san ga razmrvija prije. Okus... hm... s obziron da san ljubitelj engleza moran priznat da me ne odusevljavaju virginijske misavine jer za moj ukus nemaju mi dovoljnu punocu. Al to san ja... Nisan bas ni kompetentan da komentiran virginije jer ih neman obicaj dimit... al eto mozda bas nekom slicnom sebi priblizno docaran ukuse. U pocetku je slatkasto travnat okus poprilicno ravan al kako ide prema drugoj polovici tako dobiva na punoci i podsijeca me na tamnu cokoladu sa przenin ljesnjacima tamo negdi u pozadini. I kako se blizi dnu zarnice tako ta cokolada dolazi sve vise do izrazaja, cak karamelasto ako pustan dim kroz nos... moran priznat, odlican ukus! Zavrsi sa finin pepelon i ne masti lulu. Room note - ugodan, ne nametljiv. Na kraju bi doda da me zapravo odusevilo to sta san se treba skoncentrirat da bi izvuka okuse sta me dovelo do nirvane i prave uzivancije, mozda je u tome car tih virginijskih mjesavina jer ako je pustin da gori po svoju bit ce zapravo previse ravna. Definitivno me navelo da pocnen vise istrazivat po virginijama, bravo Orlik! PS: Ne mogu ocijenit jacinu duhana, ne postoji taj nikotin koji bi me uspija zaljuljat vise nego san sam zaljuljan Svakako preporuke, probajte i uzivajte! Isprike na dugoj amo rec recenziji..
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 18.01.13 19:47
Ma recenzija ti je samo tak'a! reka sam ti da je odličan duhan, ali, kao i sve virginije, meni dosadi. a jbg, kad sam se navuka na latakiju.
Marin Split je napisao/la:
I zaboravija san se zahvalit Matku na "uzorku"...
spomeni me još jednom i žena će ti morat na brod umisto tebe. ima da te nema. ja sam onu naranču uspio navonjat samo prilikom otvaranja kutije. i, naravno, suve smokve.
Gost Gost
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 18.01.13 20:39
bravo za odlicnu recenziju, neka bude poticaj i drugima da se malo raspisu!
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 18.01.13 20:44
khm..khm... hvala, hvala
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 30.11.17 13:21
E dosadniji duhan jos nisam pusio....nesto kao da zamotam drum i pripalim...bez veze
Majka Hladan dim
Broj postova : 834 Join date : 18.08.2015 Age : 38 Lokacija : Edinburgh, UK Omiljeni duhani : JFH - Ruins of Isengard
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 30.11.17 14:18
Meni je to poprilicno dobar duhan...
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17524 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 30.11.17 19:25
Meni je isto odličan duhan!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 30.11.17 20:03
Nekako sam bio razocaran nakon svih preporuka i recenzija, dat cu mu jos par šansi naravno ali na prvu mi nikako nije lego
jam.hadar Hladan dim
Broj postova : 868 Join date : 05.01.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 01.12.17 17:52
Ma ne muči se Tomo... Znaš da je meni odličan...
TheDude Gasi mi se lula
Broj postova : 117 Join date : 27.11.2017 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Dark Twist, Half & Half, Orlik Dark Strong Kentucky
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 01.12.17 18:38
Ja sam isto jako puno očekivao od Orlika pošto ga puno ljudi hvale, ali razočarao se i riješio ga se odma.
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 22.01.18 1:55
a meni je žao što sam samoo jednom imao priliku da nabasam na njega. odličan duvan za moj račun.
Ignoro Gasi mi se lula
Broj postova : 169 Join date : 07.10.2018 Age : 39 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Orlik: G/S; G.L.Pease: Virginia Cream; Capstan, MB: Navy Flake
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 23.11.18 1:26
došla limenkica babaq hvala na preporuci, spušio jednu lulu i odličan je. Dimi na sve strane a lula hladna
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 23.11.18 12:01
Drago mi je cut
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 07.02.21 15:03
Fenomenalan duvan, nakon limenke od 100gr imam samo reci hvale. Gori bez problema, ne zahteva puno paznje i mogu da ga dimim ceo dan bez da dosadi.
Svetla, citrusna virdzinija sa mrvicom perique-a, ide odlicno uz kafu.
babaq, Slajs, Rale and Polerouter like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 07.02.21 15:17
Slažem se u potpunosti s tobom! Ja sam sredio već odavno 100 grama i čekam uskoro da mi dođe nova limenka!
Branislav likes this post
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 751 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 29.10.21 23:11
Fantastican duhan!
Branislav likes this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 06.01.24 18:33
Zanimljiv i vrlodobar duhan iako nisam preveliki obožavatelj svijetlih virdžinija, a ni na prvu mi i nije baš bio "vau". Od prvog paljenja duhana u luli nekih desetak minuta dosta sam osjećao okus slame i suhog sijena nakon čega mi je ipak nekako počeo dobivati lagano na dubini i danas osjećam neku finu medenastu notu u njemu. S obzirom da sam ga kupio u 11om mjesecu 2023.rekao sam si da ću ga ostaviti sa strane neka "prodiše" kao i svakom duhanu koji mi nije baš sjeo na prvu. Isto tako sam si rekao da ću ga probat jednom u mjesec ili dva. Ali vrag ne da mira pa sam već popušio trećinu staklenke jer mi je nakon prvih mjesec dana ostavio puno bolji dojam. Nekako ne osjećam više onoliki slamnati okus i siguran sam 100% da ću ga kupiti opet. Eto, sa početne ocjene "dobar" mogu reći da mi je "vrlodobar"... 😁
Branislav, v.milan, Nikša, Vortimejovrh, GrⒶna and Saymoran like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 06.01.24 19:32
Isto iskustvo. Na prvu nisam kužio zašto je toliko popularan. Ali kako ga je bilo manje tako mi je bio bolji. Čuvam jednu limenku da sazri pa kad bude 2-3 godine star otvaramo.
Nikša, Vortimejovrh and PurgerVž like this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 06.01.24 19:42
v.milan je napisao/la:
Isto iskustvo. Na prvu nisam kužio zašto je toliko popularan. Ali kako ga je bilo manje tako mi je bio bolji. Čuvam jednu limenku da sazri pa kad bude 2-3 godine star otvaramo.
Za 2-3 godine?! Auuuuu, to je meni predaleka budućnost!!!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Ja s kolegama nešto skromno kombiniram opet preko Kontor Tabaka i već sam košaricu deset puta izmijenio od Božića. Malo mi je ograničen budžet pa se lomim sa "ili - ili"....😎
Nikša, GrⒶna and Saymoran like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Orlik: Golden Sliced 06.01.24 19:57
Meni je pola duhana u Beogradu, pa na žličicu donosim da mi ne uzmu na granici. To je starenje silom prilika. Al mi je lakše tješit se da će biti sve bolji.
bayro, Branislav, Nikša, Vortimejovrh, PurgerVž, GrⒶna and Saymoran like this post