Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
Naslov: Hardcastle - Argyle London made 19.08.13 14:49
Mala bilardka Argyle
Visina žarnice: 32 mm Unutarnji promjer žarnice: 17 mm Debljina stijenke žarnice pri vrhu: 5 mm Debljina stijenke žarnice na sredini: 7 mm Debljina dna u najnižoj točki: 6 mm Dužina: 140 mm Visina: 38 mm Promjer glave: 27 mm Zapremina: 7.3 cm3 Punjenje sadrži oko 2 grama duhana
- I ova je negdije iz kraja `70 - početka `80... dio naslijedstva od strica (RIP) koje sam dobio prije dvadesetak godina - Ovo je Lula koja definitivno razvija fenomenalnu aromu... lagana je kao pero (može se u usnicama držati) i najbolje se puši od svih srednje/malih lula koje imam - Na žalost radi se o relativno maloj luli, oko sat vremena pušenja; ima dosta tanke stijenke, ali ne grije se ni kad pušim vani - Jako je praktična za nositi sa sobom i nju volim zapaliti u miru kakve terase, uz kaficu kraj mora, u jutarnjim satima kad nema previše ljudi. - U njoj pušim isključivo "neutralne" aromatike kao što su MB Scottish, MB Danish modern, MB Navy Flake i slične... - Napravljena je od jako lijepog komada Vrijesa i meni izgleda jako elegantno, mada biliard nije moj najdraži oblik.
Držim je sa prilično malo cake-a, pošto mi tako naj slađi dim daje i ne prođe dan kad ju ne napunim. Po zimi je česta kao prva jutarnja lulica doma.
Zadnja promjena: gstaraz; 20.03.14 12:58; ukupno mijenjano 3 put/a.
PerB likes this post
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Hardcastle - Argyle London made 19.08.13 18:11
Lepa je bome!
Taras Peče me jezik
Broj postova : 417 Join date : 10.10.2012 Age : 30 Lokacija : Serbia/Surcin Omiljeni duhani : Crni Kapetan,Larseni,Latakije...
Naslov: Re: Hardcastle - Argyle London made 19.08.13 18:54
Slazem se sa Leo-m ni ja nebi nista dodao,lepa i elegantna!!!
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Hardcastle - Argyle London made 19.08.13 19:08
Izgleda idealna za pušenje foldanih flakeova.
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Hardcastle - Argyle London made 20.08.13 20:10
Lijep komadić, bombonica...
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
Naslov: Re: Hardcastle - Argyle London made 20.08.13 21:04
foksieloy je napisao/la:
Izgleda idealna za pušenje foldanih flakeova.
Kao oblik možda da, ali kao kapacitet ne na žalost.
U nju sfoldam 2/3 Mac Barenovog Navy Flakea i uvjek ostane onaj pinch sa kojim neznaš kamo sa njim.
Ali inače ne volim tako dimiti... više mi se sviđa flakeove protrljati pa klasično strpat u lulu. Kad ga protrljam onda mi ispadne taman za dva punjenja... malo življe i zatinja, i krače traje, ali više mi nekako takav ritam leži nego kad flake sfoldam.
Gost Gost
Naslov: Re: Hardcastle - Argyle London made 20.08.13 22:06
lulica izgleda lijepo i skladno, ali ja definitivno nisam ljubitelj tih sicusnih elegancija, meni su puno drazi "komadi" lula, recimo nesto po specifikacijama!
Zadnja promjena: grga; 20.08.13 23:01; ukupno mijenjano 1 put.
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
Naslov: Re: Hardcastle - Argyle London made 20.08.13 22:52
postoji izreka "najfiniji parfemi i najjači otrovi dolaze u malom pakiranju"
za ovu lulu mogu samo reći: "ova mala je vrlo otrovna!!"
gstaraz Hladan dim
Naslov: Re: Hardcastle - Argyle London made 20.08.13 23:19
Ma sve ima svoje ... definitivno, za onaj poseban smoke kojeg češ pamtiti i sa duhanom vrijednim spomena, uvijek je nekako prigodnija lula "za posebne prilike" od oko 2.5 sata
...ali ako pušiš samo takve lule, onda to prestanu biti posebne prilike i izgubiš ono nešto...
Male lule su prigodne ako voliš prošetati po raznim duhanima u jednoj večeri... umjesto da si nakrcaš 3 sata jednog dima, u istom vremenskom razdoblju možeš degustirati 3 različita duhana u manjim lulama.
Sa druge strane, popodnevna pušenja volim više iz velikih lula... nakrcaš jednom, žapališ i pomalo uz par gašenja stigneš do večere.
Velike lule više vidim u rukama pušača koji su našli svoj duhan i ne mrdaju sa njega, pa nema tu puno filozofije... nakrcaj, zapali i vozi dok ide. Ja definitivno nisam našao "svoj duhan" pa šaram pomalo okolo, ovisno o raspoloženju, tako da mi par malih lula dobro dođe.
No definitivno ako gledamo lulu kao objekt, bez sumnje je i meni draži za viditi komad cjepanice nego kakva šibica
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
Naslov: Re: Hardcastle - Argyle London made 21.08.13 9:31