Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Mac Baren: Stockton 26.11.09 13:16
[You must be registered and logged in to see this link.] A spun tobacco, cut in small birds eyes. A very special, mild and cool smoke. The natural sugar content of the ripe Virginia tobaccos gives Stockton a slight sweetness. Unsweetened Cavendish made from smoked dark-fired Kentucky tobaccos has been added, giving a piquant taste. As a result, the tobacco is slightly bitter and rounded in taste.
Zemlja porijekla: Danska Sastav: cavendish,virginija Jakost: 3/5 Oblik: kovanice Pakiranje: limenka 100g Mjesto kupnje: Havana shop Zagreb
“Doajen” među Mac Barenovim duhanima. Počeo se proizvoditi još 1953. godine i još danas se proizvodi. Kako i piše na kutiji duhan je “spun cut”, dakle duhan koji su mornari nosili na duga putovanja morem i motali ga u “užad” da bi ga kasnije rezali i žvakali ili pušili u lulama. Tako je duhan u takvom obliku mogao izdržati duga prekooceanska putovanja bez da gubi svoja prvobitna svojstva. No kasnije je postao popularan i među ostalim “kontinentalnim” pušačima lule i održao se do danas. No dosta povijesti.
Već sama činjenica da je duhan već preko pola stoljeća u proizvodnji govori o njegovoj kvaliteti. Kada se otvori, duhan je spreman za pušenje, dakle niti presuh, niti prevlažan, osjeti se miris ketchupa no već prilikom punjenja taj miris nestaje i nema te arome niti u tragovima prilikom pušenja.
Duhan je prema sastavu virginija i to tzv. Kentucky virginija i tzv. crvena virginija i naravno nešto malo cavendisha da cijeloj mješavini dade jednu diskretnu slatkastu notu, koja tijekom pušenja ne postaje otužna. Jednako tako, a što je kvaliteta samo vrhunskih duhana, od početka do konca pušenja duhan ne mijenja okus, a ako se pravilno puši (dakle polako, bez brzog povlačenja), cijelo vrijeme ostaje taj ugodni slatkasti prirodni okus odlične virginije i cavendisha.
To nije aromatik u “danskom” smislu, iako se radi o danskom duhanu, prije bi spadao u “engleze bez latakije”, ali s obzirom da je Mac Baren, stavio sam ga u ovu podkategoriju. Stockton je ozbiljan duhan, nije to neka slatka danska ili nizozemska mješavinica.
Preporučujem ga iskusnijim pušačima kada se zasite latakije i svojih “defaultnih” duhana. Osobno se ne opterećujem što je “spun cut” – ne radim kapelicu…već ga razmrvim i punim lulu kao i svaki drugi duhan. Odličan večernji duhan, kada vam se baš ne puši neka latakia, a niti neka slatka mješavinica. Cijena 62 kune, ako ga nađete…
Dakle uz Navy Flake, Latakiu Blend, Scottish Blend, Mixture – prva liga Mac Barenovih duhana. Još jednom – preporučujem ga iskusnijim pušačima, jer nije “bezazlen” kako se čini na prvi dim.
Ocjena: 5/5 (i zbog kvalitete i zbog cijene)
Sokreos likes this post
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Mac Baren: Stockton 06.12.15 20:08
Malo sam lutao danas po forumu, podsecajuci se o kojim duhanima je sve pisano. Ovo je po meni jedna od najboljih MB-ovih mesavina. Nije previse aromatizovan, prijatan za pusenje i dobar za odmor od latakijskih bombi.
Sokreos likes this post
jaky1 Gasi mi se lula
Broj postova : 196 Join date : 23.09.2014 Age : 56 Lokacija : zagreb Omiljeni duhani : MB Navy flake,Ashton C. Gentleman,HU Joschi`s Oriental Sunrise
Naslov: Re: Mac Baren: Stockton 06.12.15 20:19
Nazalost,nisam probao ali zahvaljujuci Bayrovoj recenziji i Imnikovom komentaru duhan je stavljen na popis nabavke. Zaista se cini zanimljivim,hvala!
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Mac Baren: Stockton 06.12.15 20:53
Zadnje dvije limenke u Hrvatskoj kupili smo Šejker i ja! Šejker u Splitu, ja u "Tocororu" (mislim). Tako da je najbliže mjesto nabavke ili neki evropski e-shop ili herr Dreier u Grazu, za ekipu iz Hrvatske, a "Istočnoj" filijali preporučam "Pipatorium" u Budimpešti, ali obratite pažnju na to da je "szombat zarva" - subotom zatvoren i da onaj lik koji tamo radi zna samo klokotati mađarski! No sad odoh Ali je duhan stvarno odličan i ostao mi je u dobrom sjećanju, kao i većina Mac Barenovih duhana!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
jaky1 Gasi mi se lula
Broj postova : 196 Join date : 23.09.2014 Age : 56 Lokacija : zagreb Omiljeni duhani : MB Navy flake,Ashton C. Gentleman,HU Joschi`s Oriental Sunrise
Naslov: Re: Mac Baren: Stockton 07.12.15 11:31
Znam da ga kod nas nas nema i zato,hvala Bogu na evropskim e-shopovima!!!! Al svejedno hvala na info!!!!
zlays Prva lula
Broj postova : 52 Join date : 05.01.2013 Age : 57 Lokacija : Sarajevo Omiljeni duhani : There is a lot of them
Naslov: Re: Mac Baren: Stockton 22.10.17 10:42
Ovaj duhan redovno u rotaciji, prije par godina kada sam počinjao pušiti lijepo mi je opekao jezik . Međutim čitajući po forumu postove iskusnije gospode ostavio sam ga da odstoji i punio malo rahlije i nema greške. Miris duhana se sviđa i mojoj gospođi, kada se lagano puši nema peckanja, nema grgljanja u luli. Znači samo lagano bez jakog povlačenja i sve ok . Ravnomjerno gori i meni se nije gasio.
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: Mac Baren: Stockton 22.10.17 12:41
Kaze na tobaccoreviews da se vise ne proizvodi...
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Mac Baren: Stockton 07.02.21 19:47
Eto, ponovno je u prodaji u drugim zemljama. U potpunosti se slažem s prvim recenzentom. Baš paše kao odmor od latakijetina. Ima tu dikretnu slatkoću i pun okus. Jasno ako zabrzaš grize i grije se. Odličan MacBarenov duhan. Jedino što room nota nije baš bezazlena vrlo je duhanska i gorkoslatka.
bayro Pipe guru / Moderator
Naslov: Re: Mac Baren: Stockton 07.02.21 21:04
Leo je napisao/la:
Eto, ponovno je u prodaji u drugim zemljama. U potpunosti se slažem s prvim recenzentom. Baš paše kao odmor od latakijetina. Ima tu dikretnu slatkoću i pun okus. Jasno ako zabrzaš grize i grije se. Odličan MacBarenov duhan. Jedino što room nota nije baš bezazlena vrlo je duhanska i gorkoslatka.
Je. Gad zna ujesti prilikom pripaljivanja, ali je odličan! Meni on nije aromatik, više Englez bez latakije sa finom aromom suhih smokava. Imam zahvaljujući našem Dadi 200 grama u rezervi da se nađe - ne traži kruha!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Slajs likes this post
dado Oblak dima
Broj postova : 1048 Join date : 05.01.2017 Age : 57 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
Naslov: Re: Mac Baren: Stockton 07.02.21 21:09
Imam i ja kutiju zahvaljujući bayri ali nisam još probao.